(098) 566-88-16, (093) 671-52-62, (050) 464-22-29
[email protected]

Породи свиней - продуктивність.

Залежно від напряму продуктивності породи свиней класифікують так:

М.ясні /беконні -

ландрас,

дюрок,                           

темворс                         ,

лакомб,п.єтрен              

гемпшир,                    

литовська біла, естонська беконна,

в.єтнамська віслобрюха  .

Генетично не схильні до саловідкладання. Товщина шпику досягає всьго 1,5-2 см. Середній забійний вихід у свиней цьго типу становить близько 70%.

М.ясо-сальні (універсальні) -

велика біла, брейтовська , лівенська,

беркширська

, латвійська біла, українська степова біла

, польсько-китайська

та ін.

Це  найбільш чисельна група, у свиней названих порід поєднуються високопродуктивні, відгодівельні і м.ясні якості. У них меньше на 5% м.язової тканини в порівнянні з беконними породами, але в одночас універсальні породи меньш примхливі до умов утримання. Від свиней такого типу можна одержувати як пісне м.ясо так і жирну свинину. У тушах цих  свиней 53-57 % м.яса і 33-37% сала. Середній забійний вихід  -70-75%.

Сальні-

велика чорна,

укрїнська степова ряба,

миргородська,

мангалицька

Відрізняються підвищеним салоутворенням, рано закінчується зростання м.язової тканини і потім відбувається тільки відкладання сала. У тушах уміст сала 40-45% і меньше 50% м.яса.Забійний вихід у свиней сального типу досягає 80%