(098) 566-88-16, (093) 671-52-62, (050) 464-22-29
[email protected]

Відгодівля курей несучок

Більшість українських родин у сільському господарстві вирощують власну птицю. Частіше за все, господарі застосовують комбінований тип годівлі, використовуючи коренеплоди, зелені корми та незначну кількість зернових. Але при цьому, як правило, несучість курей низька. Щоб вона зросла, до раціону слід додавати кілька видів подрібнених зернових кормів, макуху, шрот, та інші мінеральні добавки. Спеціально для цього були створені вже скомбіновані натуральні корми для вирощування несучок, такі як Калинка ,  Агрозоосвіт  , Цехаве
Вони містять тільки натуральні, високоякісні інгредієнти: сою, трави, кукурудзу, рослинні екстракти, пшеницю та інші зернові. Такий корм служить джерелом поживних вітамінів і мінералів, які забезпечують здоровий ріст птиці і гарантують стабільну несучість.

Для годівлі застосовують нормування з розрахунку на 100 г сухої суміші (комбікорму) або на голову за добу (індивідуальні норми). Так, для племінних яєчних несучок з інтенсивністю несучості 70% на одну голову за добу потрібно обмінної енергії 324 ккал (1,365 МДж), сирого протеїну - 20,4 г, сирої клітковини - 6,0 г, кальцію - 3,72, фосфору - 0,84 г, натрію - 0,36 г. Готовий корм тримає всі ці показники в нормі і таким чином максимально покращує якість несучості.
Амінокислоти, вітаміни, мікроелементи  можна також додавати до суміші окремо у вигляді преміксів, за відповідними розрахунками на масу корму, які описані в інструкції.

Найкраще і найпростіше відгодовувати курей повнораціонними  комбікормами  за рецептами  заводів виробників,  розробленими на основі численних досліджень та норм годівлі.
Наприклад,  для м’ясо-яєчних курей може бути комбікорм такого складу (%): кукурудза - 30, пшениця - 30, ячмінь - 9,5, шрот соняшниковий - 8, дріжджі гідролізні - 5, рибне борошно - 5,5, трав’яне борошно - 5, знефторений фосфат - 0,5, черепашка або крейда - 6,2, кухонна сіль - 0,3. М’ясним курям несучкам згодовують такого комбікорму по 130-160 г. на голову за добу залежно від їх віку, несучості та живої маси. Щоб не допустити ожиріння м’ясо-яєчних курей, годівлю обмежують,  зменшуючи добовий раціон або використовують менш поживні корми. У жирних курей несучість низька. Всі рекомендації що до годівлі курей несучок можна знайти на нашому сайті а також в інструкції виробника.
 

Цікавинка.
На великих господарствах курей використовують не більше двох років із початку відкладання яєць. Найвища несучість буває протягом першого року життя. Наступного року у курей  (переярок)  несучість трохи знижується,  але маса яєць зростає. Кури,  віком понад три роки,  щорічно зменшують несучість на 10% і схильні до інфекційних захворювань.